Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Γιώργος Βεργάκης: Νοιώθω περηφάνια γι΄αυτά τα παιδιά


Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη στενοχώρια για την απώλεια της ανόδου στη Γ΄ Εθνική, γιατί πραγματικά χάθηκε μια μεγάλη και ιστορική ευκαιρία για το σωματείο, να ανέβει κατηγορία και επίπεδο κάτι που το επιθυμούσαμε όλοι μας διακαώς, και νομίζω ότι τα παιδιά το απέδειξαν. Και η απογοήτευση είναι ακόμα μεγαλύτερη για τον τρόπο που χάθηκε η άνοδος στον τελευταίο αγώνα στην Ιεράπετρα. Χωρίς να θέλω να μειώσω την αξία της Αναγέννησης θεωρώ ότι καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε η διαιτησία του Ευαγγέλου ο οποίος με τα προκλητικά μεροληπτικά υπέρ της Αναγέννησης σφυρίγματά του βοήθησε ιδιαίτερα την γηπεδούχο ομάδα ιδίως στο α΄ μέρος. Αντί άλλων σχολίων σας παραπέμπω στο βίντεο του ρεπορτάζ του αγώνα. Επίσης καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η έλλειψη τύχης που είχαμε στον αγώνα αυτό.
Όμως δεν πρέπει να μείνουμε μόνο στην απογοήτευση. Εμείς σαν διοίκηση αλλά και εγώ προσωπικά είμαστε υπερήφανοι για αυτά τα παιδιά τα οποία πραγματικά όλη τη χρονιά αλλά ιδίως στους αγώνες των μπαράζ υπερέβαλαν εαυτούς και έφτασαν την ομάδα Δευτεραθλήτρια Κρήτης. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και θα πρέπει να αποτελεί η προσπάθεια τους παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Όταν ξεκίνησαν τα μπαράζ όλοι μας θεωρούσαν αουτσάιντερ για να μην πω "πτωχό συγγενή". Όμως οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές με την προσπάθεια τους και τον μόχθο τους μέσα στο γήπεδο και μόνο, και με την δική μας αρωγή σαν διοίκηση κατάφεραν να "διαψεύσουν τις Κασάνδρες" και να διεκδικήσουν μέχρι τελευταίας αγωνιστικής την πολυπόθητη άνοδο, αποδεικνύοντας κατά την γνώμη μου ότι είναι η καλύτερη ομάδα από τις τέσσερις. Μία κακή ή άτυχη εμφάνιση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αμαυρώσει ή να μηδενίσει την τιτάνια και σπουδαία πορεία των ποδοσφαιριστών καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς αλλά κυρίως καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων μπαράζ .

Συνεπώς όλοι εμείς στην οικογένεια του Μινώταυρου μόνο περηφάνια και τιμή νοιώθουμε για τα παιδιά αυτά, τα οποία αξίζουν το θαυμασμό και τα συγχαρητήρια όλων μας!